Välkommen!

Vad roligt att du hittade till vår sida! 🙂

Jag heter Lisa Nordlund och bor med min sambo Robert i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Vi bor i ett funkishus ifrån 1960-talet centralt beläget och år 2018 köpte vi vårt sommarhus vid sjön Väringen i Örebro, där vi försöker vara så mycket som möjligt. Våra älskade katter lever som våra familjemedlemmar o ger oss många skratt och härligt mys i hemmet. Vi vill ge alla katterna mycket tid och har därför valt att hålla antalet katter på en låg nivå, det underlättar även vid våra resor. Parasittester o hälsotester (ua) gör vi kontinuerligt. 

Periodvis och i mycket liten skala kommer vi att ha kattungar. Målet är att få fram trygga, sociala och friska individer som ska bli en mycket efterlängtad familjemedlem till sitt eget, rätta hem för många år framöver. Våra katter och kattungar är mycket sociala och välhanterade, de blir ju uppväxta som våra älskade familjemedlemmar.

Jag fastnade för rasen Helig Birma när jag fick se den första birman redan runt 1980-talet. Jag blev helt betagen av dess otroligt, underbara blå ögon! Jag minns att jag tänkte "åhhh, en SÅN katt ska jag ha en dag!". Och vet ni, birmakatten är precis lika underbar som den ser ut! Den är lagom, lättsam, lojal och väldigt social. Den är inte alls påträngande men vill gärna vara med där dess familjeflock är. Har ni gäster hemma så är katten ändå med er. Pälsen är silkeslen och tovar sig inte men de vill gärna bli ompysslade med lite kamning då och då - själva har vi det som en mysstund i tv-soffan. 🙂 

Sedan maj 2022 har vi utökat vårt hem med en helt ljuvlig svartsilver tickad Brittisk Långhårshona med stora gröna ögon. Rasen är social, mjuk, lugn och cool - passar mycket väl ihop med birmorna. Vi har genom detta tagit en liten paus ifrån birmauppfödning och kommer istället att inrikta oss på brittisk långhår, främst silver- och goldenfärgerna med gröna ögon. 

Jag är en diplomerad uppfödare i Sverak med det registrerade stamnamnet "SE*Värmekällan's". Namnet syftar på att katten som husdjur och familjemedlem är en stor källa till glädje, kärlek och värme. Den värmer ju både kroppen och själen! Tänk bara så mycket kärlek och värme en liten, liten katt kan ge oss... Visst är de väl ändå en helt underbar Värmekälla? 

 

Varmt välkomna att kontakta mig:

Lisa Nordlund,

Tel; 0739-978711, Mail; lisa.nordlund69@gmail.com