Välkommen!

Vad roligt att du hittade till vår sida! 🙂

Jag heter Lisa Nordlund och bor med min sambo Robert i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Vi bor i ett funkishus ifrån 1960-talet centralt beläget och år 2018 köpte vi vårt sommarhus vid sjön Väringen i Örebro, där vi försöker vara så mycket som möjligt. Våra älskade birmakatter ger oss många skratt och står för mycket bus och härligt mys här i hemmet.

Periodvis och i mycket liten skala kommer vi att ha kattungar. Målet är att få fram trygga, sociala och friska individer som ska bli en mycket efterlängtad familjemedlem till sitt eget, rätta hem för många år framöver. Eftersom vi kommer ifrån en odlande trädgårdsmästarfamilj, så döper vi alla våra kattungar efter växtriket till deras stamtavlor. 

Jag fastnade för rasen Helig Birma när jag fick se den första birman redan runt 1980-talet. Jag blev helt betagen av dess otroligt, underbara blå ögon! Jag minns att jag tänkte "åhhh, en SÅN katt ska jag ha en dag!". Och vet ni, birmakatten är precis lika underbar som den ser ut! Den är lagom, lättsam, lojal och väldigt social. Den är inte alls påträngande men vill gärna vara med där dess familjeflock är. Har ni gäster hemma så är katten ändå med er. Pälsen är silkeslen och tovar sig inte men de vill gärna bli ompysslade med lite kamning då och då. Birman finns ju i flera olika färger och varianter. Mina personliga favoriter är rött och sköldpaddor, men det finns ju verkligen en smak för alla. Det blir lätt att man vill ha en av varje färg! Det finns även ett uttryck som säger "en gång birma, alltid birma" och det skriver jag under på.

Jag är en diplomerad uppfödare i Sverak med det registrerade stamnamnet "SE*Värmekällan's". Namnet syftar på att katten som husdjur och familjemedlem är en stor källa till glädje, kärlek och värme. Den värmer ju både kroppen och själen! Tänk bara så mycket kärlek och värme en liten, liten katt kan ge oss... Visst är de väl ändå en helt underbar Värmekälla? 

 

Varmt välkomna att kontakta mig:

Lisa Nordlund,

Tel; 0739-978711, Mail; lisa.nordlund69@gmail.com