17. jun, 2018

Amies första utställning

Igår var vi till Uppsala kattutställning med Amie, som snart blir 6 mån (18/6). Hon tävlade i klass 12 och det gick jättebra. Hon fick jättefin bedömning och sin första rosett, Ex1! Så roligt att det gick bra, men allra gladast blev vi ändå att hon var så lugn och tog utställningsmiljön med ro. Hon tom mystrampade i buren! Vi har varit tveksamma till hennes färg, är det chokladpadda eller är det en brunpadda? Gränsen är hårfin och därför valde vi att göra en färgbedömning på plats. Då är det 2 olika domare som tittar och färgbestämmer katten. I Amies fall var det 3 (!) domare som bedömde henne och ändå var de inte helt säkra. Tillslut enades de, om än tveksamt, till att hon nog är brunpadda. Men de rådde oss att göra ett Dna-test för att få korrekt färgbestämning för kommande utställningar. Det ska vi givetvis göra, men det var lite "kul" att det inte bara var vi som haft svårt att avgöra hennes färg! Amie skötte sig iallafall helt exemplariskt på utställningen, och hon är oss så kär. Jag är så glad över att vi valde att spara henne ur Roskullen, hon är så himla go! ❤

Från vår "Pionkull" så var Felix (heter numera Charlie) och Sarah med, tillsammans med deras ägare Theresa. De var så fina och duktiga att jag blir så glad som uppfödare. Felix tog certifikat med bravur och blev nominerad till panelen IGEN! Så roligt, men tyvärr blev han utslagen av en fin fluffboll till perser. Sarah saknar både päls (det är ju faktiskt sommar nu...) och vitt på en tå, så i konkurrens med andra håller hon inte riktigt och blev därför Ex2. Men de är ju så himla fina! 

Nu inväntar vi att Bella ska börja löpa om, så ska hon få träffa en fin hane. Hoppas verkligen att det tar sig denna gång!