30. apr, 2018

Akvarium o katter?

Vi har skaffat oss ett akvarium till vårt hem! Det är så mysigt att ha fiskar, det blir ju som en levande lampa som både vi och katterna tycker om. Fast vi har kanske olika intressen av att det är fiskar som simmar runt där förstås... Jag har flera gånger varit lite fundersam över hur pass säkert locket är, men har nu hört av flera att det faktiskt är både tåligt och "inbrottssäkert". En vän berättade för mig att när hon en gång höll på att göra rent sitt akvarium, så hade hon inte locket på och gissa vad som hände? Det sa "PLUMS!!" så var det en helt dyngsur ragdoll i baljan! Den kom förstås upp väääldigt fort, som en liten raket så att säga... VinkarLåt oss nu hoppas på att det inte kommer hända oss, jag kan bara föreställa mig hur glad Bella skulle bli om inte locket var på! Annars gillar de att utforska akvariet från utsidan (som ännu är under uppbyggnad och bara har ett fåtal fiskar i) och gillar att sova uppe på det varma locket. Amie är förstås lite frustrerad, hon krafsar och krafsar på rutan men de bara ignorerar henne! "Vad är det här? Jag vill få komma in och leka lite med er ju..." säger Amie Ler stort. På bilden är det Bella som är uppe på akvariet och Amie som krafsar på gaveln. De är riktigt intresserade av detta akvarium kan jag lova!

Bella var ju på besök hos den tjusiga hanen Vilde för en tid sedan. Men tyvärr så slutade hon att löpa där och Vilde var en sann gentleman som då lät henne vara. Vi får helt enkelt ta och testa en gång till vid Bellas nästa löp, hoppas att det lyckas bättre mellan dem då. 

Saga är nu i fint hull och är helt återställd efter sina Roskattungar och är nu kastrerad. Såret har läkt jättefint, så när bara pälsen har växt ut efter ärret, så kommer vi att åka på någon utställning med henne. I juni blir det bara Bella och Amie som åker iväg. Det blir Amies allra första utställning, så det blir spännande att se vad domarna tycker om henne. VI tycker ju, förstås, att hon är lika söt som en gräddbakelse... Hjärta