15. jan, 2018

Roskullen 4v idag

Det blev ingen bra dag för fotografering idag tyvärr. Jag försökte, men de var högst motvilliga och ville inte alls "le mot kameran". Hur jag än försökte, så var det inte någon som ville samarbeta det minsta med mig... Blinkar

Hursom, här är iallafall en bild på kattungarnas namn till stamtavlorna. Vad sedan deras nya familjer kallar/döper om dem till är förstås valfritt. Jag är en stor rosälskare och gillar särskilt de engelska rosorna för dess form, doft och att de blommar så länge.

”William Morris” ger jag till den rödmaskade hanen, han som jag kallar "orange" (han fick ju ha ett orange halsband under första veckan). ”Noble Anthony”passar den "turkosa" hanen att heta, som är lite mer försynt än sin storebror. Den "blå" honan, brunsköldpaddan, får heta ”Grace”, som är en hyllning till hennes mormor ’Molly’- hon heter nämligen ”Grace Kelly” i sin stamtavla. Sist, och faktiskt även minst i kullen, är den "gula" honan, chokladpaddan, som kommer att få heta ”Aimable Amie”. Det är min absoluta älsklingsros och namnet betyder just "älskvärd väninna" på franska, vilket jag tycker passar ypperligt till denna sockersöta, lilla tjej.

Jag har börjat att introducera lite blötfoder som är lättuggad åt kattungarna nu. De smakar lite försiktigt på det som jag ger till dem. Den som äter bäst är faktiskt den "blå" honan, Grace. Det var otippat, man trodde ju att matvraket Morris ("orange") skulle vara tuff nog att hugga in.. men nej, mammas mjölk är visst bäst, enligt honom! Vinkar  

Jag ska försöka att fota kattungarna lite bättre nu i veckan, så titta under 'Roskullen', där lägger jag in bilderna allt eftersom.